facebook

Ciasteczka orkiszowe Zaniewicza

Ciasteczka te pamiętała jeszcze nasza Mama, kiedy podjadała schowane przed małymi łasuchami „Specjały Babci Ewy”, starannie zapakowane w pergaminowym pudełeczku na stryszku… Dawniej wypiekało się je tylko w czasie Bożego Narodzenia ze względu na świąteczne składniki. Od kiedy uruchomiliśmy rękodzielniczą pracownię cukierniczą, możemy się nimi cieszyć, na co dzień. Dzisiaj są ulubionymi smakołykami naszych dzieci, ale co nas cieszy znalazły także rzeszę wiernych Klientów. Ciasteczka Zaniewicza wyróżnia się wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem z lekką nutą korzenną i z wyraźnie wyczuwalnymi bakaliami. Oferujemy Klientom cztery podstawowe wielkości ciasteczek od mini bankietowych po większe – przekąskowe (od 2,5 do 9 cm średnicy i wysokości do 2,5 cm). Kolor jasnobrązowy, przechodzący w intensywnie brązowy z wyraźnie widocznymi cząstkami zapieczonych bakalii, czekolady i wiśni. Surowce pochodzą od sprawdzonych polskich producentów (z wyjątkiem bakalii), objętych stałym nadzorem sanepidemiologicznym. Zawsze używamy wyłącznie naturalnych składników i żadnych substancji konserwujących. Dodatkowo chcąc zwiększyć wartości prozdrowotne ciasteczek mąkę pszenną zastąpiliśmy mąką z orkiszu. Ciasteczka Zaniewicza charakteryzują się słodkim, lekko piernikowym zapachem. W smaku są słodkie, tłuszczowe, lekko korzenne, czekoladowe, orzechowo- rodzynkowym, owoców suszonych, typowy dla użytych surowców. W konsystencji są miękkie, elastyczne, średnioporowate i lekko wilgotne z wyczuwalnymi dodatkami bakaliowymi typowymi dla ciastka biszkoptowo-tłuszczowego. Średnia zawartość w badanej próbie* produktu dla występujących pozycji: azot 1,15, białko 7,21 tłuszcz 31,6 wilgotność 12,4 popiół ogólny 1,65 węglowodany 47,1 oraz wartość kaloryczna 2125 kJ/100g.

7,00 zł