facebook

O nas

„Cukiernia Zaniewicz” została założona w 1993 roku. Początkowo specjalizacją Pracowni były tradycyjne pączki i drożdżówki, następnie ciasta „miękkie” i wreszcie bankietowe kilkupiętrowe torty. Od blisko dwudziestu lat chlubą Cukierni są SĘKACZE ZANIEWICZA, ciasteczka orkiszowe i ciasta regionalne, a od 2005 roku również certyfikowane produkty ekologiczne.

Uczestniczymy jako wystawca w wielu branżowych międzynarodowych targach, a także w lokalnych kiermaszach promujących wspaniałość polskiej kultury i kulinariów. Aktywnie uczestniczyliśmy w tworzeniu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz czynnie współpracujemy w ogólnopolskich stowarzyszeniach ekologicznych przede wszystkim jako członek Klastra Dolina Ekologicznej Żywności i Ekolubelszczyzny.

Współpracujemy z sieciami sklepów ze zdrową żywnością oraz ze sklepami z wyszukanymi produktami delikatesowymi, z potwierdzoną najwyższą jakością ich wykonania. Adresy naszych Klientów znajdziecie Państwo na naszych stronach internetowych do odwiedzenia, których serdecznie Państwa zapraszamy.

 

Z dumą dostarczamy nasze produktu na najważniejsze wydarzenia na przyjęciach w Polskich Ambasadach we Włoszech, Moskwie, Holandii.

Prowadzimy również sprzedaż eksportową przede wszystkim na rynek w Stanach Zjednoczonych oraz w Europie.

 

Systematycznie poszukujemy starodawnych receptur polskich ciast, aby w zgodzie z naszymi założeniami przyczyniać się do kultywowania dobrych staropolskich tradycji kulinarnych w oparciu o najwyższą jakość i powtarzalność. Surowce jakich używamy do wypieków są starannie dobrane i dodane „od serca”.

A po smacznym obiedzie, czy kolacji nic nie sprawia takiej przyjemności, jak dobry deser z przygotowanego przez naszą Pracownię ciasta...

 

SŁODYCZE OD ZANIEWICZA TO POLSKA TRADYCJA I NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ