Ciasta, które przyrządzamy należą do naszej "spuścizny rodowej" i figurują w kajeciku mojej Babci i Mamy i śmiało mogą one stanowić podstawę dobrego deseru, pozwalają one błysnąć przed poszukiwaczami prawdziwego domowego smaku. Wielekrotnie w ciagu tych wielu lat zdarzało się nam eksperymentować z przepisami, zawsze jednak po wypróbowaniu daneg...
Ciasta, które przyrządzamy należą do naszej "spuścizny rodowej" i figurują w kajeciku mojej Babci i Mamy i śmiało mogą one stanowić podstawę dobrego deseru, pozwalają one błysnąć przed poszukiwaczami prawdziwego domowego smaku. Wielekrotnie w ciagu tych wielu lat zdarzało się nam eksperymentować z przepisami, zawsze jednak po wypróbowaniu danego przepisu powracaliśmy do tego już sprawdzonego, który zawsze gwarantował nam wyjatkowy, niezapomniany smak.
W ofecie znajdziecie Państwo typowo polskie smaki: pyszny domowy sernik, drożdżowy makowiec z dużą ilością maku, orzechów, rodzynek w naturalnym miodzie, a przede wszystkim bardzo wyjątkową szarlotkę z żytniej mąki razowej przygotowana ze świeżych jabłek.
Na marginesie przepisu na szarlotkę znajduje się dopisek mojej Babci - "znakomita"!